Blog Ode Aan NL
Mooi

Ode aan Nederland

De lente heeft zich de afgelopen weken met een zonnige inval kenbaar gemaakt. Langzaam aan gaan we richting de zomer, alleen zal deze nu anders zijn dan we gewend zijn. Geen Zuid-Frankrijk, Spanje of een verre, exotische reis. Veel van ons zullen in ons eigen land blijven de aankomende tijd. Maar laten we niet vergeten dat Nederland ook veel te bieden heeft: de mooiste wandelroutes, historische steden en sommige campings zijn nog steeds toegankelijk. Om toch het ‘even weg’ gevoel te krijgen, zetten wij een paar prachtige Nederlandse wandelplekken in de spotlight. Dus, van IVY Hair Care voor jou: Een ode aan Nederland.

Hof van Twente

Het oosten van het land staat al lang bekend om zijn prachtige natuur. Dat dit dan ook een plek is die geliefd is onder wandelaars en fietsers is dan ook geen verrassing. In Twente vind je pittoreske dorpjes, historische gebouwen en nog meer bezienswaardigheden. Een leuke route die je hier kunt lopen is de Slag om Goor. Als je dan toch door het dorpje Goor komt, neem dan een kijkje bij Stichting Stadslandbouw Hof van Twente, in deze stadstuin wordt ons lijnzaad verbouwd dat in bijna al onze producten zit!

Engelse werk

Woon je in omgeving Zwolle? Dan ben misschien wel bekend met deze prachtige plek. Hier kan je heerlijk wandelen, skeeleren of fietsen. Geniet van de zonsondergang met uitzicht op de dijk.

Land van Maas en Waal

Langs de Nederlandse rivieren zijn ook prachtige gebieden om te ontdekken. Van open land tot heuvelachtige gebieden in de buurt van Nijmegen. Ook historisch valt hier genoeg te beleven, Ommetje de Ploeg is een oude route vol geschiedenis. Voor het spotten van dieren haal je je hart op langs de Oude Waal in de Ooijpolder.

In de buurt van de stad

Als je in een grote stad als Amsterdam of Utrecht woont, zal je misschien minder in aanraking komen met groene bossen en ongerepte weides. Maar ook hier vind je op fietsafstand de mooiste pareltjes. Ken je bijvoorbeeld het Bert Bospad bij Utrecht?

Maastricht

Een van de enige heuvelachtige gebieden van Nederland! Houd je wat meer van een uitdaging, zoek dan een leuke wandelroute in Limburg. Maastricht heeft alles: heuvels, natuurmonumenten, kastelen en een historisch centrum. Wist je trouwens dat onze producten in Maastricht gemaakt worden?

Hoge Veluwe

Waarschijnlijk bij iedereen wel bekend, maar wanneer ben jij voor het laatst op de Hoge Veluwe geweest? Ook hier zijn er genoeg mogelijkheden om het park te ontdekken, per fiets of wandelend. Geniet van de rust en natuur en kom weer helemaal tot jezelf.

Dit zijn natuurlijk maar een paar plekjes om te ontdekken in Nederland. Wat zijn jouw favoriete wandelroutes of ken je nog een onontdekte parel? Deel het dan met ons. Houd het advies van de overheid, RIVM en gemeente altijd goed in de gaten en ga na of het veilig is om er ergens op uit te gaan. Stay safe!

socialmedia