IVY Hair Care circulair proces
Duurzaam

Het circulaire recycleproces van IVY Hair Care

Bij IVY Hair Care nemen we de wereld en diens duurzaamheid serieus. Daarom hebben wij een uniek statiegeldconcept geintroduceerd om het recyclen van onze flacons te stimuleren. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Lees dan snel verder!

Statiegeld voor je lege IVY verpakkingen

Heb je vier lege IVY verpakkingen? Maak deze dan schoon en stuur ze kosteloos op naar ons antwoordnummer:

IVY Hair Care
Antwoordnummer 481
7400 VB Deventer

Stuur je e-mailadres mee en ontvang van ons €2,50 korting op je volgende aankoop.

Waarom doen wij dit?
Wij geloven namelijk in een circulair proces en willen dit graag toepassen. Zo willen wij graag stimuleren om onze lege verpakkingen niet zomaar weg te gooien, maar om naar ons op te sturen zodat wij ze weer kunnen recyclen.

Wat gebeurd er met jouw ingeleverde IVY verpakkingen?

Wanneer wij jouw vier lege IVY flacons hebben ontvangen, worden deze vervolgens gesorteerd door werkleerbedrijf Fijnder, waarmee wij kiezen voor Maatschappelijk Verantwoord Produceren. Het sorteren wordt namelijk uitgevoerd door gemotiveerde en goed opgeleide medewerkers met een fysieke of mentale belemmering. Door je IVY flacons eerst schoon te maken ontlasten wij het werkleerbedrijf met wie wij samenwerken. Zij zorgen ervoor dat de flacons gesorteerd worden, zodat ze door Morssinkhof in Heerenveen gerecycled kunnen worden.
Het circulaire recycleproces van IVY Hair Care
IVY circulair recycle proces

Recycle proces

Wanneer alle lege flacons gesorteerd zijn bij Fijnder, worden deze vervolgens gerecycled bij Morssinkhof in Heerenveen, dat aangesloten is bij Plastic Pact NL. Zij maken van de ingeleverde verpakkingen granulaatkorrrels, waarvan wij weer nieuwe literverpakkingen maken. Zo is de cirkel weer rond en dragen wij bij aan een circulair proces én een mooiere wereld. En dat vinden wij nou #echtmooi.

Recycle je met ons mee?

Bij IVY Hair Care willen wij een positieve bijdrage leveren aan de wereld en diens duurzaamheid. Want alleen samen kunnen we naar een mooiere en duurzame toekomst. Recycle je daarom met ons mee?

socialmedia