Zwart wit anna

Ons verhaal

Een duurzaam haarmerk van Nederlandse bodem, producten met ingrediënten die je uit kunt spreken en het allereerste Nederlandse haarmerk met statiegeld op de lege verpakkingen. Bij IVY willen wij een positieve bijdrage leveren aan de wereld en diens duurzaamheid. Want dat vinden wij nou echt mooi.

Wie is IVY?

Wie zit er toch in dat kleine team waar we overal over lezen? Wie zijn die mensen achter IVY Hair Care? Nou, dat zijn wij. Prettig kennis met je te maken!

Over IVY onze shampoos
IVY Rosa

Rosa

Mooi haar doet iets speciaals en dat gevoel willen we graag met je delen. Al tien jaar werk ik in de beautybranche en bij IVY Hair Care komt alles wat ik belangrijk vind samen. Bij IVY staat echt mooi haar, goede producten die doen wat ze beloven en duurzaamheid voorop. We zijn continu bezig ontwikkelingen door te voeren die bijdragen aan een duurzamere toekomst. Een beter milieu begint immers bij jezelf. Dagelijks hier bewust mee bezig zijn en producten ontwikkelen met het mooiste resultaat voor jouw haar, dat vind ik #echtmooi.

Marjolein

Echt mooi haar, door het gebruik van een product dat doet wat het belooft. Al geruime tijd ben ik werkzaam in de cosmetica branche, een duurzaam en eerlijk product is waar de consument nu naar op zoek is. Bij Ivy Haircare zijn we continu op zoek naar het beste voor jouw haar en onze planeet.

Marjolein zwart wit
Sara van Bussel

Sara

Echt mooi haar is voor mij super belangrijk. Een goed product geeft elke dag dat frisse mooi-gevoel. Ik heb zeven jaar als haarstylist gewerkt, waardoor ik de wensen van jullie goed kan vertalen naar onze producten. Niet alleen wanneer je de salon verlaat moet je haar goed zitten, maar bij IVY willen we graag dat je elke dag geniet van echt mooi haar! Waar we ook elke dag van moeten genieten is onze planeet. Ik ben blij en trots dat ik bij het IVY team kan bijdragen aan een duurzame leefstijl. Laten we allemaal ons steentje bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Manja

Consumenten zijn zich steeds meer bewust van wat zij kopen en, nog belangrijker, wat er precies in hun verzorgings- en stylingproducten zit. Vragen als 'waar wordt het geproduceerd?', 'wat zit er precies in?' en 'wie bewaakt de kwaliteit?', worden steeds meer gesteld, ook bij IVY. De producten worden geproduceerd in Nederland waardoor we het transport tot een minimum beperken. De verpakkingen zijn 100% recyclebaar. Zo proberen wij zoveel mogelijk ons steentje bij te dragen aan een beter milieu!

Manja

Statiegeld op lege verpakkingen

Wij geloven in een circulair productieproces. Met een vernieuwend statiegeld concept kan je jouw lege IVY verpakkingen retourneren voor statiegeld. Online kan je 4 lege IVY verpakkingen naar een gratis antwoordnummer sturen, in ruil voor een korting van €2,50 op een nieuwe aankoop. Ook kan je je lege verpakkingen terugbrengen in alle salons waar IVY verkocht wordt. Op elke IVY verpakking zit 50 cent statiegeld, dit bedrag kan ingezet worden als korting op de aanschaf van een nieuw IVY product of op een kappersbehandeling.

De lege verpakkingen worden vervolgens gesorteerd bij Sallcon in Deventer waarmee IVY kiest voor Maatschappelijk Verantwoord Produceren. Het sorteren wordt namelijk uitgevoerd door gemotiveerde en goed opgeleide medewerkers met een fysieke of mentale belemmering.

Van daaruit worden de verpakkingen verwerkt bij Morssinkhof te Heerenveen. Dit bedrijf deelt onze visie voor een mooiere wereld en is aangesloten bij Plastic Pact NL en past daarom perfect bij IVY Hair Care. Bij Morssinkhof worden van de gesorteerde verpakkingen granulaat korrels gemaakt. Van deze korrels kunnen weer nieuwe liter verpakkingen gemaakt worden voor in de kapsalon, waardoor de cirkel weer rond is.

Over IVY ontdek ons recycle verhaal

IVY Facts

  • 100% vegan
  • Statiegeld op alle verpakkingen
  • Parabenen vrij
  • Eigen lijnzaad
  • Recyclebaar
  • Al 2056 kg lege verpakkingen ingezameld en laten recyclen
socialmedia