IVY blog 8
Duurzaam

Wij vinden duurzaamheid belangrijk

Bij IVY doen we de dingen net iets anders dan bij andere bedrijven. We zijn in 2013 gestart met maar één doel: haarproducten ontwikkelen die doen wat ze beloven, met ingrediënten waarvan je weet waar ze vandaan komen. Bovendien zijn wij het eerste haarmerk met een vernieuwend statiegeldconcept. Op deze manier leveren wij een positieve bijdrage aan de wereld en haar duurzaamheid.

IVY recycle circulair productieproces

Ons eigen statiegeldsysteem

Wij geloven in een circulair productieproces. Dat betekent dat we onze lege verpakkingen willen hergebruiken tot iets nieuws. Met ons statiegeldconcept kan de klant haar lege IVY-verpakkingen terugbrengen in de salons waar IVY verkocht wordt. Op elke IVY verpakking zit € 0,50 cent statiegeld. Dit bedrag kan je inzetten als korting op de aanschaf van een nieuw IVY product of op een kappersbehandeling.

Online kan de klant 4 lege IVY verpakkingen in de originele verzenddoos naar een gratis antwoordnummer sturen. Wanneer de klant de verpakkingen retourneert, vult de klant ook een kaartje in met daarop haar gegevens en mailadres. Na ontvangst van de 4 lege IVY verpakkingen ontvangt de klant per e-mail een unieke code t.w.v. €2,50. Deze code kan je online verzilveren.

Wat gebeurt er met de lege verpakkingen?

De lege verpakkingen worden gesorteerd bij Fijnder in Groenlo. Hier werken goed opgeleide mensen met een fysieke of mentale belemmering. Van daar uit gaan de gesorteerde onderdelen van de IVY verpakking naar Morssinkhof in Heerenveen. In deze fabriek maken zij granulaat korrels van onze verpakking. En van deze granulaat korrels laten wij weer nieuwe IVY liter verpakkingen maken voor gebruik in de salons waar IVY verkocht wordt. Dat is pas duurzaam!

IVY Expert team

IVY Hair Care is gestart door een klein team met een liefde voor haar, duurzaamheid én jarenlange kapperservaring. Onze producten zijn niet van de 1 op de andere dag te koop. Elk product wordt allereerst uitvoerig onderzocht en getest op kwaliteit en veiligheid in onze fabriek in Maastricht. Daarnaast hebben wij ook een speciaal IVY Expert team opgericht, die uit verschillende haarstylisten bestaat. Dit Expert team neemt elk product kritisch onder de loep en test de producten uitvoerig. Van de geur tot de kleur en of het product doet wat het belooft, alles wordt meegenomen. Pas wanneer wij zeker weten dat alles in orde is, gaat het product in de verkoop.

De IVY producten
IVY blog 6
IVY lijnzaad detail

Van Nederlandse bodem

Onze producten zijn samengesteld uit de beste ingrediënten, die voor een belangrijk deel van Nederlandse bodem komen en worden verbouwd door mensen met wie wij nauw samenwerken. Onze lijnzaad groeit bijvoorbeeld in de stadstuinen in Oost-Nederland. Dit zorgt er niet alleen voor dat we onze leveranciers kennen, maar ook beperken we zo het transport van onze ingrediënten, en daarmee de schade voor het milieu!

Ingrediënten die je uit kunt spreken

Natuurlijk worden de producten van IVY zo veel mogelijk geproduceerd zonder siliconen, parabenen en andere onnatuurlijke ingrediënten die helemaal niet in haarproducten horen. Zo zijn onze IVY producten dierproefvrij en 100% vegan. Wat er dan wél inzit? Ingrediënten die je uit kunt spreken, zoals lijnzaadolie, doperwt en tarwe. Ingrediënten die jouw haar verzorgen, verstevigen of vertroetelen, afhankelijk van wat het nodig heeft. Kortom: ingrediënten die écht doen wat ze beloven.

IVY test

Waar wij in geloven

Wij geloven in het mooier maken van de wereld, door producten te ontwikkelen die echt mooi zijn. In het zelf bedenken van onze eigen producten en geuren, en deze zelf te testen en te perfectioneren. We geloven in samenwerken met mensen die weten wat ze doen en iedere dag met plezier beleven. In lokale leveranciers en producenten. In dat een goed product tijd kost, en dat daar geen onnodige, ingewikkelde ingrediënten aan toegevoegd hoeven te worden. Wij maken producten die jij iedere dag met een gerust hart kunt gebruiken. Dat is echt mooi.

socialmedia