Over IVY ontdek ons recycle verhaal
Duurzaam

Samen naar een mooiere toekomst

Wat is Wereld Aarde Dag? De dag dat we stilstaan bij onze planeet en diens welzijn. Dat er iets aan de hand is met onze natuur en dat er actie ondernemen moet worden, is duidelijk. Maar hoe kan je zelf bijdragen? Maken jouw kleine beetjes wel het verschil? Wij geven wat tips voor jou en voor onszelf. Want alleen samen lukt het ons liever te zijn voor de planeet.

• Recycle en re-use

Bewust omgaan met je spullen en producten is belangrijk. Gooi niet zomaar alles klakkeloos in de kliko maar probeer bewust na te denken wat voor impact dit heeft op de natuur. Zou je iets kunnen gebruiken op een nieuwe manier? Bijvoorbeeld een lege geurkaars als bewaarbakje?

Kan je het niet opnieuw gebruiken? Recycle het! In 2018 hebben wij ons statiegeldconcept geïntroduceerd: stuur vier lege verpakkingen terug en ontvang €2,50 statiegeld op onze webshop. De lege verpakkingen laten wij recyclen tot granulaat, in 2020 hebben wij meer dan 400 kilogram aan lege verpakkingen gerecycled!

Van het granulaat kunnen weer nieuwe literverpakkingen gemaakt worden. Zo geven wij onze lege verpakkingen een tweede leven.

• Verwarming uit, trui aan

Hoe simpel kan het zijn? De verwarming een paar graden lager zetten en een warme trui aan doen, de kraan uitzetten tijdens het tandenpoetsen. Op het eerste gezicht lijken dit kleine acties, maar alle kleine beetjes helpen.

Tip! Goed voor je haar en voor de natuur: spoel je haar uit met koud water. Het koude water sluit namelijk de haarschubben waardoor je haar een mooie glans krijgt.

• Koop bewust

Koop met intentie. Ga voor producten waar je langer plezier van hebt, duurzamere producten dus. Al onze producten zijn zeer geconcentreerd, dus je hebt niet veel nodig voor een groots resultaat. Wist je trouwens dat je bij ons ook literverpakkingen kan kopen? Deze gaan nog langer mee! Staat jouw favoriet er tussen?

Al lijken het maar kleine tips, alle beetjes helpen! En als we allemaal mee doen, worden die kleine stapjes vanzelf grote bewegingen. Dus: hoe ga jij de aarde vandaag helpen?

socialmedia