IVY blond haar
Mooi
Duurzaam

Weg met die gele gloed

Blondines weten precies wat het is: een gele gloed in je haar. Dat klinkt als een mooie, goudgele gloed in je lokken, maar helaas ziet het er minder mooier uit dan dat het klinkt. Gelukkig is een gele gloed in je blonde haar makkelijk te voorkomen, en wel met de IVY zilver shampoo.

Hoe ontstaat een gele gloed in je haar?

Een gele gloed ontstaat meestal bij geblondeerd of grijs haar. Geblondeerd haar is na het verven vaak prachtig van kleur, maar na een tijdje komt vaak die gele gloed opzetten. Dit komt doordat je eigen, warmere pigmenten weer terugkomen: na het kleuren heeft je haar de neiging om zijn originele pigment weer te herstellen. Hoe donkerder je haar, hoe meer pigment en hoe meer dat terug te zien is in je haar.

Grijs of wit haar bevat daarnaast bijna géén pigment. Hierdoor zijn de kleuren die je haar opneemt, bijvoorbeeld door je voeding (ja echt!), zonlicht, medicijnen extra goed zichtbaar.

Een gele gloed in je haar voorkomen

Helemaal voorkomen doe je die gele gloed helaas niet, want het is een natuurlijk proces. Maar dat betekent niet dat je zomaar kanariegele lokken moet accepteren. Gebruik tussen de kleurbehandelingen zo nu en dan onze zilver shampoo. Deze shampoo bevat violetkleurige pigmenten, die de gele gloed in je haar neutraliseren. Daarnaast geeft deze shampoo je haar een vitamineboost, dankzij voedende ingrediënten als lijnzaadolie en tarweproteïne. Wil je nog meer verzorging? Maak dan kennis met het kleine zusje van onze zilvershampoo: IVY Conditioner silver! Ook onze zilver shampoo en conditioner zijn parabenen- en siliconenvrij en volledig vegan. Win-win, dus!

IVY pigment
IVY blog silver

Hoe gebruik je IVY Silver shampoo?

Breng de shampoo aan op vochtig haar, masseer de shampoo in en spoel het voorzichtig uit. Door de shampoo enkele minuten in je haar te laten inwerken, krijg je een intenser resultaat. Voor een mildere werking meng je IVY Silver met een van de andere IVY shampoos. Komt na een tijdje de gele gloed in je haar weer terug, dan gebruik je de shampoo opnieuw. Easy does it!

Flesje leeg? Lever ‘m in!

Op elke IVY verpakking zit statiegeld. Dus ook op jouw flesje IVY Silver Shampoo. Heb je 4 lege, schone IVY verpakkingen opgespaard, dan kun je deze naar een gratis antwoordnummer sturen. Daarbij vul je een kaartje in met je gegevens en mailadres, waarna we je zodra we de lege verpakkingen hebben ontvangen, per mail een unieke code ter waarde van €2,50 sturen. Deze code kun je vervolgens verzilveren bij je volgende bestelling. Hierbij ontvang je direct korting op de aanschaf van een nieuw IVY product.

Niet zomaar in de prullenbak gooien dus, die lege verpakking!

socialmedia