Blog Header Goede Voornemens
Mooi

Een nieuw jaar en goede voornemens

Het jaar is bijna voorbij. 2021 was een bewogen jaar, vol up and downs. Traditie is om aan het einde van het jaar goede voornemens voor het nieuwe jaar op te stellen: meer bewegen, gezonder eten, meer tijd voor jezelf en ga zo maar door. Vaak merk je dat deze goede voornemens vaak al stranden in februari. Hoe kan dit? En hoe houd je je goede voornemens vol? Lees onze tips!

Stel doelen

Minder eten en meer bewegen zijn twee veel voorkomende goede voornemens. Maar waarom lukt het vaak niet dit een jaar lang vol te houden? Dit komt omdat de doelen niet concreet genoeg zijn. Zeg bijvoorbeeld niet: ‘ik wil meer sporten’, maar zeg: ‘Ik ga in juli een halve marathon lopen’. Zo krijgt jouw goede voornemen een doel en weet je waarvoor je aan het werk bent.

Doe het voor jezelf

Soms lijkt het alsof we goede voornemens moeten maken of dat anderen dat van ons verwachten. Uiteindelijk maak je maar voor een iemand deze voornemens, en dat is voor jezelf. Zorg ervoor dat jij 100% achter je voornemens staat.

Wees lief voor jezelf

Sommige doelen en voornemens lijken zo groot, dat ze onmogelijk te halen zijn. Wees daarom lief voor jezelf en wees niet te streng. Kleine voornemens zijn ook voornemens. Je hoeft jezelf niet te veranderen in een ander persoon of dingen te doen die niet dicht bij jezelf liggen.

Goede voornemens tips

Zoek jij nog inspiratie voor wat goede voornemens? Wij hebben nog tips voor je op een rijtje gezet.

  • Doe een keer per maand iets goeds voor de wereld, zoals recyclen of vrijwilligerswerk.
  • Plan een keer per week een momentje voor jezelf in: lees je favoriete boek, verwen je haar met een voedend masker of doe even een uurtje helemaal niks
  • Doe iets liefs voor een ander: schrijf een spontaan kaartje, bak een cake voor de buurvrouw of geef je collega een compliment.
  • Vind een nieuwe hobby: yoga, mediteren of koken
  • Probeer een keer per maand iets nieuws: een nieuw gerecht, een nieuwe sport of zelfs een nieuwe route naar je werk
  • Geniet van de kleine dingen

Maak van 2022 jouw jaar! Wat worden jouw goede voornemens?

Blog Goedevoornemens
socialmedia