IVY blog duurzaam
Duurzaam

Duurzaam reizen, kan dat eigenlijk wel?

Als jij van reizen houdt, heb je vast al eens iets te horen gekregen over dat reizen slecht is (of in elk geval zou zijn) voor de planeet. Maar is dat wel zo? Toegegeven: reizen (en dan vooral met een vliegtuig duizenden kilometers vliegen) is nou niet per definitie góéd voor de aarde. Maar er zijn veel manieren om je reis duurzaam te maken, en zelfs je CO2-uitstoot te compenseren. Wil je weten hoe? Check dan vooral deze tips!

Pak je koffer duurzaam in

Onmisbaar in je koffer: je eigen vertrouwde shampoo en verzorging, maar dan in een hervulbaar flesje. Zo’n kit scheelt ook behoorlijk wat ruimte in de koffer, want je neemt alleen het nodige mee. En over hervulbare flessen gesproken: neem ook je eigen Dopper mee! Op veel plekken ter wereld kun je gewoon water uit de kraan drinken en is het dus niet nodig om flessen water te kopen.

Je Dopper is er al één, maar er zijn nog veel meer duurzame gadgets. Bijvoorbeeld een powerbank die op zonne-energie werkt, je eigen metalen rietjes in plaats van die van plastic, een opvouwbare boodschappentas (altijd handig) of koraalvriendelijke zonnebrandcrème. Neem ook weer niet té veel mee natuurlijk, anders heb je geen ruimte meer in je koffer voor (duurzaam en eerlijk geproduceerde) souvenirs!

Duurzaam reizen is natuurlijk fantastisch, maar duurzaam leven is nog veel beter. Houd daarom niet op met duurzaam bezig zijn als je weer thuis bent, maar ga er vooral mee door! Bijvoorbeeld door geen flesjes water te kopen, maar gewoon water uit de kraan te drinken. Extra pluspunt: veel water drinken zorgt ook weer voor mooi en gezond haar. Win-win!

IVY blog duurzaam product
IVY blog duurzaam 3

Compenseer je Co2-uitstoot

Gemiddeld genomen stoot je als reiziger tijdens de reis 2,7 ton CO2 per persoon uit. Dit is ongeveer een kwart van wat een Nederlander gemiddeld per jaar aan CO2-uitstoot veroorzaakt. Zo’n 75% hiervan wordt veroorzaakt door de vlucht en 25% door het reizen in het land zelf. Maar gelukkig kun je dit compenseren. Bijvoorbeeld door te investeren in duurzame projecten waarmee energie wordt bespaard, of organisaties die zich inzetten voor het planten van bomen.

Statiegeld op je IVY-product

Bij IVY doen we de dingen net iets anders dan andere bedrijven. Daarom testen we onze eigen producten bijvoorbeeld helemaal zelf (samen met ons eigen IVY testteam) en komen onze ingrediënten voor een groot deel van Nederlandse bodem. Maar ook hebben we ons eigen statiegeldconcept. Heb je online besteld? Dan kun je 4 lege IVY-verpakkingen naar een gratis antwoordnummer sturen.

Jouw lege verpakkingen worden vervolgens verwerkt tot granulaatkorrels. Die korrels kunnen weer gebruikt worden tijdens het productieproces van onze IVY literverpakkingen, die in alle AMI salons achter de wasbak staan. Het kan dus maar zo zijn dat je jouw ingeleverde IVY-verpakking een tijdje later (deels) in jouw favoriete AMI salon tegenkomt. Kijk, dat noemen we nou echt mooi.

IVY recycle circulair productieproces
socialmedia