IVY expertteam
Professioneel

IVY Expert team

IVY Hair Care is gestart door haarstylisten met een ongekende passie voor het kappersvak. Dat betekent dat de producten van IVY ook alleen worden geïntroduceerd als we er écht zeker van zijn dat ze werken. En dat doen we natuurlijk niet zomaar; daarvoor wordt alles aan grondige tests onderworpen. Door onszelf, uiteraard.

Ontmoet het IVY Expert team

Het IVY Expert team is een uiteenlopende groep van onze professionele haarstylisten en IVY gebruikers. Echte mensen met echt haar én de bijbehorende echte haarproblemen. Mensen zoals jij en ik, dus. Met allerlei soorten haar. Blond haar, bruin haar, rossig haar, zwart haar, gekleurd en ongekleurd haar, dik en dun haar, pluizig haar, sluik haar… en nog veel meer.

IVY expert
IVY ontwerpproces

Het ontwerpproces van IVY

De ontwikkeling van een nieuw IVY product kan op twee manieren starten: omdat onze IVY gebruikers aangeven dat er behoefte aan is, of omdat onze ontwerpers merken dat er in het assortiment van IVY nog iets ontbreekt dat er goed bij zou passen. In beide gevallen is het startpunt voor het product hetzelfde, namelijk dat je haar iets nodig heeft. Dat kan bijvoorbeeld bescherming, verzorging, versteviging, styling of reiniging zijn.

Vanuit die basis gaan we aan de slag en zoeken we antwoord op één vraag: hoe zorgen we ervoor dat jouw haar krijgt wat het nodig heeft? Zonder opsmuk, zonder ingrediënten die je niet uit kunt spreken en zonder onnodige toevoegingen die toch niets doen voor je haar. Op basis daarvan worden de juiste ingrediënten bij elkaar gezocht, wordt de verpakking ontworpen (uiteraard van recyclebaar materiaal) en maken we een eerste product.

Het testen van een IVY product

Dan is het nog niet klaar, want dat product nemen we dus niet zomaar op in ons arrangement. We testen het. Goed en grondig. Met onze eigen haarstylisten, die alles weten van haar en dus ook weten wat wel of niet goed voor je haar is, en met IVY gebruikers die weten wat ze verwachten van een haarverzorgingsproduct. We testen niet één of twee keer, maar gedurende een langere periode waarin je echt kunt zien hoe je haar op het product reageert. Droogt een shampoo je haar niet uit na het wassen? Kun je met IVY Paste echt aan het eind van de dag je haar nog steeds restylen? Verstevigt IVY Curl cream je krullen echt zonder ze te verzwaren, of heb je aan het einde van de dag alsnog een uitgezakte of pluizige coupe?

IVY blog 5

The extra smile

Gedurende die testperiode gaan we echt voor the extra mile. Dan hebben we het over alles wat je gedurende je dag tegenkomt: winderige fietstochten, ochtenden in de sportschool en zelfs wandelingen door regenbuien. Zo ziet je dag er nou eenmaal uit, dus heeft het geen zin om een product alleen in een laboratorium uit te proberen. Ons IVY Expert team doet tijdens het testen verslag van alles. Hoe ruikt het product, hoe voelt het met aanbrengen, hoe voelt je haar aan het einde van de dag en merk je verschil na een week gebruik? Alles wordt vastgelegd en besproken, om zo het beste product te ontwikkelen. Pas als we echt weten dat ons product doet wat het belooft, gaat het de verkoop in. Alleen zo weten we zeker dat we producten introduceren die zorgen voor mooi haar. Echt mooi haar.

socialmedia