Header wat is curly girl methode

Curly girl methode voor krullen

Bij IVY Hair Care creëren wij producten met het mooiste resultaat voor jouw haar. Zo hebben wij ook een assortiment ontwikkeld voor iedereen zijn haar verzorgd volgens de Curly Girl Methode. Maar wat houdt deze methode nu precies in? En hoe start je met de Curly Girl methode? En welke producten zijn nu eigenlijk geschikt voor de curly girl methode? Ons IVY Expert team legt het aan je uit!

Wat is de Curly Girl methode?

De Curly Girl methode is een haarverzorgingsmethode voor iedereen met krullen en slagen. De methode is ontwikkeld door Lorraine Massey en ze schrijft erover in haar boek "Curly Girl: The Handbook".

Bij de Curly Girl methode wordt aangeraden om een aantal ingrediënten te vermijden in haarproducten:

 • Uitdrogende alcohol (zoals isopropyl, propanol of ethanol)
 • Sulfaten (zit in veel shampoo's)
 • Siliconen (zit in veel stylingproducten)
 • Minerale oliën
 • Parabenen

Deze ingrediënten drogen de (krullende) structuur van het haar namelijk uit en kunnen leiden tot de welbekende 'pluis'. Heb jij vaak droog of pluizend haar? Dan heb je misschien wel verborgen krullen die je met de curly girl methode weer laat stralen.

Je lokken worden door deze methode niet alleen sterker, maar je behoud ook de glans van je lokken en zo behalen we het mooiste resultaat voor jouw haar.

IVY Curl cream geschikt voor curly girl methode

Hoe werkt de Curly Girl methode? Het Curly Girl stappenplan

Hoe werkt de Curly Girl methode nu precies? Ons IVY Expert team legt het aan je uit door middel van een stappenplan.

 • Stap 1: Reinig je haren met een shampoo met sulfaten
  Start met de curly girl methode door jouw lokken nog één keer te wassen met een shampoo die sulfaten bevat. Hierdoor verwijder je namelijk effectief alle resten van haarproducten uit je lokken. Kies bijvoorbeeld voor een diepreinigende shampoo als IVY Volume shampoo. Nu je lokken gereinigd zijn, kun je met de curly girl methode starten.
 • Stap 2: Bepaal je persoonlijke ritueel
  Vanaf nu gebruik je alleen haarverzorgingsproducten die voldoen aan de curly girl methode. Bij de curly girl methode wordt geadviseerd je haren zo min mogelijk te reinigen en deze altijd te reinigen met een sulfaatvrije shampoo, zoals IVY Curl shampoo. Deze milde sulfaatvrije shampoo is speciaal ontwikkeld om krullen en slagen zorgvuldig te reinigen. De sulfaatvrije formule reinigt mild, zonder je lokken te beschadigen en droogt niet uit. Voedzame ingrediënten als lijnzaadolie en doperwt geven je haar daarnaast ook een vitamine boost.
 • Stap 3: Sluit altijd af met een conditioner of masker
  Sluit na het reinigingen van je haren altijd af met een voedzame siliconenvrije conditioner en ontwar je krullen vervolgens voorzichtig met je vingers. Voor extra liefde en verzorging kun je een conditioner ook één a twee keer in de week vervangen door een haarmasker als IVY Repair mask, deze bevat doperwtproteïne die het haar herstelt, verstevigt, hydrateert én de elasticiteit van je lokken verbetert.
 • Stap 4: Laat je krullen/slagen aan de lucht drogen
  Laat je lokken na het wassen aan de lucht opdrogen en we adviseren je geen stylingtools of föhn meer te gebruiken. Gebruik daarnaast in plaats van een katoenen handdoek een microvezelhanddoek of een hydrofiele doek om het beschadigen van jouw stralende krullen tegen te gaan.
 • Stap 5: Gebruik alleen nog maar curly girl stylingproducten
  Na het opdrogen van je lokken, wil je natuurlijk eenvoudig je krullen in model brengen en ze laten stralen. Hiervoor is het belang alleen nog maar producten te gebruiken die aan curly girl ingrediëntenlijst voldoen. Vermijd vanaf nu alle haarproducten met uitdrogende alcohol, minerale oliën en siliconen. IVY Curl cream is geschikt voor alle krullen en slagen. Het voorkomt pluis en geeft je haar een prachtige glans. Ook zorgt de IVY Curl cream ervoor dat jouw krullen verstevigt en gebundeld worden. Of kies voor onze voedende olie IVY Oil. Deze verzorgt en beschermt het haar. En dat uiteraard zonder je haar te verzwaren.

Welke producten zijn geschikt voor de Curly Girl methode?

Wij geloven dat verschillende haartypen verschillende behoeften nodig hebben. Daarom hebben wij ook formules ontwikkeld die geschikt zijn voor personen die hun haar verzorgen volgens de Curly Girl Methode. We hebben al onze CG-friendly producten voor je op een rijtje gezet:

Ook zijn deze producten, net als al onze andere IVY producten, 100% vegan en dierproefvrij.

Persoonlijk advies curly girl methode
Wil jij graag persoonlijk haaradvies over de curly girl methode? Neem dan vrijblijvend contact op met ons IVY Expert team! Stuur een mailtje met jouw haarvraag naar: info@ivyhaircare.nl. Of bel ons via: 0570-717125 voor persoonlijk advies! Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur.

Afbeelding wat is curly girl methode welke producten curly girl methode
socialmedia