Blog Verduurzaam Je Badkamer
Duurzaam

Verduurzaam je badkamer met IVY

Een duurzamer leven begint bij jezelf. En door elke dag kleine stapjes richting een duurzamer leven zetten, dragen we allemaal bij aan een mooiere toekomst. Wij willen je graag op weg helpen met tips. Benieuwd? Lees ze in ons nieuwe blog!

Bespaar water

Een van de makkelijkste manieren om water te besparen is om tijdens het wassen de kraan dicht te draaien of korter gebruik te maken van water. Deze actie lijkt klein, maar je bespaart zo al snel liters water per wasbeurt. Draai tijdens het aanbrengen van je shampoo of haarmasker de kraan dicht, en vergeet tijdens het tandenpoetsen ook niet de kraan dicht te doen. Nog een extra tip om te besparen op jouw water verbruik is het toevoegen van IVY Dry shampoo aan jouw haarroutine. Zo stel je jouw wasbeurt net wat langer uit en geniet jij van volume en textuur in jouw lokken.

Dry shampoo 150 ml 3
Ivybadkamer3

Bekijk al je producten

Het gemiddelde badkamerkastje staat vol met producten. Neem deze producten eens kritisch onder de loep: heb je echt wel 3 dagcrèmes nodig? Probeer te consuminderen, koop alleen producten die je echt nodig hebt. Hierdoor zal je merken dat je veel spaarzamer omgaat met je producten en dat je kastje veel meer geordend wordt.

Herbruikbare producten

Wist je dat er heel veel alternatieven zijn voor je alledaagse wegwerpproducten? Hierdoor maak jij je badkamer nog duurzamer! Denk ook aan je tandenborstel, die zijn tegenwoordig ook in het materiaal bamboe in plaats van plastic te krijgen. Ook zou je kunnen kiezen voor wasbare wattenschijfjes. Hierdoor hoef je producten niet na één keer gebruik het weg te gooien.

Creatief hergebruiken

Upcycling: geef je gebruikte producten een nieuw leven! Maak vaasjes van je lege IVY Curl cream, gebruik het glas van IVY Geurkaars als bakje voor wattenstaafjes en gebruik de IVY Box als opbergkistje voor je sieraden.

Blogverduurzaamjebadkamer2
Recyclen insta grid 2

Recyclen

Wij zijn het eerste Nederlandse haarmerk dat haar verpakkingen recyclet. Op elke vier lege verpakkingen krijg jij dan ook €2,50 statiegeld. Zo gaan wij samen voor een beter klimaat. Dat is toch echt mooi. Wil jij meer weten over onze verpakkingen die gerecycled worden? Lees dan onze blogover ons circulair proces.

socialmedia