Blog Slowliving
Mooi

Slow living - leven, werken en genieten vanuit huis

Quarantaine. Een woord waar nu niemand meer omheen kan. Het zijn spannende tijden waarin elke dag anders is. Veel van ons zitten nu thuis te werken. Sommigen alleen, met hun partner of zelfs met het hele gezin. Het openbare leven staat bijna stil. Maar hoe doe je dat? Werken, leven en genieten in een ruimte die je eigenlijk niet mag verlaten. Wij hebben wat tips en kleine lichtpuntjes op een rij gezet tijdens deze quarantaine dagen.

Me-time

Het moment voor wat meer tijd voor jezelf. Door thuis te werken ben je minder tijd kwijt aan reizen, deze tijd kan je gebruiken om jezelf wat rust te gunnen. Een term die nu veel voorbij komt is Slow living. In een tijd waar alles snel, sneller, snelst gaat en iedereen druk, drukker, drukst is, is het goed om soms op pauze te drukken. Slow living legt de nadruk op meer tijd, rust en aandacht geven aan het leven. Dus neem de tijd om rustig aan te doen, gun jezelf wat rust en laad jezelf op.

Self care

Geef jezelf wat extra aandacht deze dagen. Wat dacht je van een heerlijke dagje spa in het comfort van je eigen huis? Verwen je haar met een uitgebreid verzorgingsritueel. Begin met een reinigende shampoo en geef je haar daarna wat extra liefde met een verzorgend masker. Een masker geeft je haar een intensieve verzorging en laat beschadigd haar weer opleven. Voor de ultieme verzorging voeg je een drupje Treats serum toe aan je masker. Geniet tijdens het intrekken van een lekker kopje thee of een goed boek. Relaxen ten top!

Kokkerellen

Dé tijd om je keuken kunsten een update te geven. Maak bijvoorbeeld gezonde salades voor je lunch of verse smoothies als ontbijt. Wist je trouwens dat je met lijnzaad ook alle kanten op kan? Niet alleen in al onze shampoos en verzorgingsproducten vind je deze bron van omega-3-vetzuren maar je kan ze ook makkelijk aan je smoothies toevoegen. Zo heb je de voordelen van lijnzaad zowel in je voeding als in je haarverzorging, win-win dus!

Shop local

Op Instagram heb je het misschien al voorbij zien komen: plaatselijke ondernemers en restaurants die oproepen om lokaal te winkelen. Kleine winkels in jouw woonplaats merken ook veel van de klappen van de quarantaine. Veel restaurants schakelen over naar bezorging aan huis, winkeliers beginnen hun aanbod misschien wel online aan te bieden. Kijk of jij deze ondernemers kan helpen, want we moeten een beetje op elkaar letten in deze periode.

Online winkelen

Is het toch niet mogelijk om shopsessies in je favoriete winkel te houden, dan bestaat er natuurlijk altijd nog online winkelen. Veel winkels sluiten tijdelijk de deuren vanwege de quarantaine. Maar veel online winkels blijven nog open. Dit kan omdat er zo weinig menselijk contact is. Ook pakketbezorgers houden hun afstand en leveren tot aan de deur. Ook wij van IVY Hair Care kunnen daarom door gaan met onze werkzaamheden.

Creativiteit

Kan je niet thuiswerken maar zit je toch in quarantaine, dan is de kans groot dat de verveling snel toeslaat. Maar verveling kan leiden tot prachtige dingen, zoals creativiteit. Lees bijvoorbeeld dat ene boek waar je niet aan toe komt, zoek een nieuwe hobby (binnenshuis) of ga aan de slag met de herinrichting van je huis en tuin. Probeer jezelf uit te dagen en bezig te houden, misschien blijk je wel een verborgen talent te hebben.

Leren

Volg die ene online cursus, luister die informatieve podcast of leer jezelf gitaar spelen. Nu heb je alle tijd om jezelf te ontwikkelen, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Voor thuiswerkers kan veel werk wegvallen, dus overleg of het mogelijk is dat je thuis jezelf verbetert door nog dieper in je vak te duiken.

Quality time

De kans is groot dat je de laatste tijd je gezin vaker ziet dan je gewend bent. Dit kan makkelijk leiden tot irritaties: eentje moet er werken, de ander online school volgen en ondertussen moet er nog een luier verschoont worden. Vermoeiend. Maar bekijk deze periode ook als een kans om dichter tot elkaar te komen. Doe spelletjes, help elkaar waar het kan en leer zo je familie op een heel andere manier kennen!

Virtueel socializen

Eerlijk is eerlijk, na een paar dagen ben je wel uitgekeken op de vier muren om je heen. Je snakt naar sociaal contact van buiten. Misschien mis je zelfs al wel je collega’s of je sportmaatje. Een mooi initiatief van een paar creatieve bedrijven is de virtuele vrijmibo. Bedrijven die elkaar aan het einde van de week FaceTimen om met samen het weekend in te luiden onder het genot van een drankje. Of bedrijven die elkaar rond 4 uur op bellen om samen de dag af te sluiten onder het genot van een kopje koffie. Zo blijf je toch nog met elkaar in contact!

Sporten

Veel binnen zitten, je eigen goedgevulde koelkast en weinig bewegingsruimte. Misschien dat jij je ook al minder fit voelt nu de sportscholen dichtzitten. Gelukkig staat YouTube vol met sport oefeningen die je makkelijk vanuit je eigen woonkamer kan doen. Dus zet die bank aan de kant en bewegen maar!

Let een beetje op elkaar

Wij van IVY Hair Care houden ook dagelijks de stand van zaken in Nederland in de gaten. We volgen uiteraard het advies van de experts van het RIVM en de overheid op en passen die ook toe op onze werkzaamheden. Op dit moment kunnen wij veilig doorwerken vanuit huis met uiteraard de aanbevolen hygiënische voorschriften. Wij sluiten ons ook compleet aan bij de woorden van minister-president Rutte: Let in deze lastige periode een beetje op elkaar en gebruik je gezonde verstand.

socialmedia