IVY cadeau lores 8
Duurzaam

Duurzaam inpakken doe je zo!

Pak je cadeaus duurzaam in. Zo maak jij iemand blij met een mooi ingepakt cadeau en denk jij aan het klimaat door geen (nieuw) inpakpapier of plastic te gebruiken. Maar hoe kan je duurzaam én leuk inpakken? Wij zetten een aantal tips voor je op een rijtje!

Furoshiki

Ken jij de furoshiki methode al? Dit is een mooi alternatief voor inpakpapier. Furoshiki staat voor de Japanse term 'knoopdoek'. Vroeger werden deze doeken gebruikt om mee naar een badhuis te nemen. Hier werd een tas van gemaakt om zo je spullen mee te nemen naar het badhuis. Deze Japanse traditie is de inspiratiebron om je cadeaus duurzaam te verpakken! Kies een mooie doek die je thuis al hebt en inpakken maar. Dat vinden wij nu echt mooi.

Hoe pak je in met een furoshiki doek?

  • Leg je doek op tafel
  • Plaats het cadeautjes middenin het doek. Zorg ervoor Dat de onderste punt van de doek naar jou toe wijst.
  • Pak de punt die naar jou wijst over het cadeautje en de punt die ertegen over ligt overheen. Maak dit vast met een plakbandje.
  • Pak de buitenste twee punten en knoop die vast.

Tijdschriften en magazines

Heb jij nog oude tijdschriften liggen? Gebruik ze dan om je cadeaus mee in te pakken. Zo hoef jij je tijdschriften niet weg te gooien na één keer gelezen te hebben en heb jij een super leuk en origineel ingepakt cadeau. Blader het tijdschrift opnieuw door en kies de mooiste pagina’s.

Een lintje eromheen

Een cadeau is snel gegeven en uitgepakt. Door jouw eigen touch eraan te geven heb je altijd toch een leuker gevoel tijdens het geven. Met een leuk gekleurd lintje of een simpel touwtje van stro erom heen maak jij je cadeautje net wat specialer. Aan een lintje zou je ook nog een klein steentje of sterretje aan vast maken kunnen maken, wees creatief!

Hergebruik oude verpakkingen

Maak gebruik van verpakkingen die je nog thuis hebt liggen. Waarschijnlijk gebruik je die nu toch niet of liggen ze in de weg. Kijk eens of je nog een leuke koekjestrommel of een ander blik hebt liggen. Deze zou je heel leuk op kunnen pimpen met takjes, bloemen of andere creaties, gewoon uit je tuin of het bos. Heb je thuis geen oude leuke verpakkingen om her te gebruiken? Breng dan eens een bezoekje aan de lokale kringloopwinkel voor een leuke cadeauverpakking om gebruiken .

Toch graag inpakpapier gebruiken? Kies dan altijd voor duurzaam papier dat goed te recyclen is of al gerecycled is!

Team IVY Hair Care wenst je fijne dagen!

Blog Duurzaminpakken3
socialmedia