Blogfeestdagen

Maak er (thuis) een feest van!

De feestdagen staan voor de deur. Normaal een periode van veel bezoek, feestjes en elkaar opzoeken. Nu zal dat dit jaar ongetwijfeld anders zijn. Digitale kerst borrels, kerstdiner met maximaal drie gasten en thuisblijven. Anders wordt het sowieso, maar je kan er nog steeds een feest van maken op jouw, verantwoorde, manier! Wij hebben een paar leuke ideeën hoe je de feestdagen alsnog sprankelend doorkomt.

Diner voor twee (of een)

Geen overvolle familiediners, geen gereis naar vrienden door het hele land. Betekent dit dan ook een jaar zonder uitgebreid kerst tafelen? Dat hoeft natuurlijk niet. Deze feestdagen kan je ervoor kiezen om het kerstdiner te beperken tot je eigen gezin of huis. Minder gasten betekent niet minder gezelligheid. Ook de mogelijkheid om online met elkaar te tafelen is er. Maar een klein lichtpuntje in deze donkere dagen is: niks hoeft. Er is weinig sociale druk. Doe waar jij je goed bij voelt: Bestel chinees voor jezelf en je kat of ga uitgebreid koken met je huisgenoten. Dit jaar doe je kerst zoals jij dat wil.

Ivyfeesttafelblog
Geurkaars Sfeer

Waardering & zelfreflectie

Veel zaken die we in 2019 nog als vanzelfsprekend zagen, zijn dat niet meer. Tijdens de feestdagen van 2020 is het dus ook een mooi moment om te reflecteren: op jezelf, op je gezondheid, geluk en wat nog meer. Het spreekwoord klopt: je beseft pas wat je hebt, als het er niet is. Wist je dat het een gebruik is om tijdens het aansteken van kaarsen een moment van zelfreflectie te hebben? Ook tijdens het mediteren en het uitoefenen van yoga wordt er vaak een kaars aangestoken. Dit vanwege de sfeer die het creëert, de warmte die het geeft en de licht die het uitstraalt. Kaarsen zijn dus onlosmakelijk verbonden met sfeer. Ontdek onze eigen IVY Geurkaars en creëer thuis je eigen warme oase.

Creëer je eigen warme oase

Aandacht voor een ander

Er zijn voor een ander, zelfs op afstand, is belangrijk. Voor iedereen. Zelfs de kleinste gebaren kunnen een groot verschil maken. Handgeschreven kerstkaarten met een persoonlijke boodschap zullen dit jaar weer ongekend populair zijn. Dus waarom niet een dagje knutselen, knippen en handgeschreven teksten schrijven voor je eigen kerstkaart? Super leuk om te doen en nog leuker om te krijgen. Zo makkelijk kan jij het verschil maken voor iemand.

(T)huisfeestje

Maak je eigen huisfeestje met de mensen die er al wonen! Dus; tut jezelf op, versier de kamers en houd je eigen feestje met huisgenoten of gezin. Leuk idee: geef elke kamer een ander thema: tover de woonkamer om in een disco, de badkamer in een tropisch paradijs en de keuken in een foodfestival. Wees creatief! Trek je mooiste kleren aan, doe je haar en doe vooral waar jij je goed bij voelt.

Luister, probeer en ontdek

Nu is de tijd van luisteren, proberen en ontdekken. Luister naar een nieuwe podcast, jezelf of naar een vriend(in). Probeer een nieuwe hobby, een ingewikkeld gerecht of die ene thuisoefening die je al sinds maart wil proberen. Ontdek de natuur, je buurt of je nieuwe talent voor het maken van je eigen glühwein! Veel sociale evenementen gaan niet door, dus nu heb je de tijd om iets nieuws te beluisteren, proberen of ontdekken.

socialmedia