IVY kroes
Mooi

Kroes, pluizig en droog haar

Droog en pluizig haar is een haarprobleem waar veel mensen last van hebben. Of je nou krullen, kroes of stijl haar hebt. Hoe kun je dit nou voorkomen? Lees snel verder voor een aantal goede tips.

Kroes haar

Kroes haar bestaat uit veel verschillende soorten krullen. Sommige krullen gaan vaak pluizen, worden droog of breken af. In andere krullen zit bijna geen krul in of zitten juist perfect! Het is lastig om al deze krullen op een goede manier te verzorgen en mooi te houden. Een goede shampoo is een must! Dit is het begin om je haar goed te reinigen en je krullen verzorgd te houden. Je kunt je haar het beste borstelen als het nat of vochtig is, zo gaat het minder pluizen. Zorg er ook voor dat je haar altijd een beetje vochtig blijft zodat het niet te droog wordt en daardoor gaat pluizen. Gebruik bijvoorbeeld de IVY Oil. De IVY Oil is een heerlijke en verzorgende olie en maakt het haar soepel en de krullen pluisvrij en mooi, zonder het haar te verzwaren.

IVY Oil
IVY Repair mask

Pluizig haar

Is jouw haar ook altijd zo pluizig en krijg je het niet pluisvrij? Probeer dan de volgende tips eens uit. Gebruik af en toe na het douchen een haarmasker. IVY Repair mask is speciaal ontwikkeld voor haar wat wel wat extra verzorging kan gebruiken. Het masker bevat verschillende voedende ingrediënten die binnen enkele minuten zorgen voor gezond ogend, soepel en glanzend haar. Kam je vaak je haar met een borstel? Probeer dan eens een kam, het liefst met grove tanden die ver uit elkaar staan. Let er ook op hoe je je haar afdroogt na het douchen. Gebruik een microfiber handdoek in plaats van een ruwe handdoek. Ga ook niet te wild met de handdoek door je haar. Een satijnen handdoek/kussensloop is een goede optie. Katoen laat je haar uitdrogen omdat het de natuurlijke oliën uit je haar absorbeert. Door een vlecht in je haar te maken valt je pluizige haar minder op. Maak dan geen hele strakke vlecht, maar juist wat losser.

Droog haar

Bijna iedereen heeft wel eens last van droog haar. De één meer dan de ander. De temperatuur wisseling zorgt vaak voor droog haar. Hoe kun je nou voorkomen dat je haar droog wordt? Was je haar niet te vaak. De natuurlijke oliën van de hoofdhuid worden daardoor verwijderd en deze heb je juist nodig om ervoor te zorgen dat je haar niet droog wordt! Laat je haarpunten ook regelmatig knippen bij de kapper, zo worden de punten niet droog en gaan ze niet splijten. Föhn of styl je haar niet te vaak. Deze hitte beschadigt je haar en zorgt er voor dat het droog wordt en snel afbreekt. Wil je dan toch af en toe föhnen of stylen, zorg er dan voor dat je je haar daarna goed verzorgt. Dit kan bijvoorbeeld met de IVY Leave in spray. Deze spray biedt eerste hulp bij droog haar, maakt het haar makkelijk doorkambaar en zorgt dat het haar meer volume en glans krijgt. Last but not least, heel cliché... Drink ongeveer 2 liter water per dag om genoeg vocht binnen te krijgen. Dit houdt de vochtbalans in je haar ook op peil.

IVY Leave in
socialmedia