Blog Verduurzaam1
Duurzaam

Je verzorgingsritueel verduurzamen doe je zo!

Bij het ontwerpen van onze IVY Hair Care producten hebben we er alle rekening mee gehouden dat deze er echt uitspringen op een modern badkamer plankje. Zo hoef je geen concessies te doen op het uiterlijk noch de ingrediëntenlijst. Maar wat staat er nog meer op deze #shelfie én hoe kun je ervoor zorgen dat de rest van jouw verzorgingsproducten net zo duurzaam zijn als die van IVY Hair Care?

Zero waste

Een gemiddeld badkamer kastje zit vol met wegwerp items als wattenschijfjes, wattenstaafjes en plastic tandenborstels. Maak op wat er nog ligt en verwissel daarna stuk voor stuk deze artikelen voor een zero waste oplossing. Denk aan wasbare wattenschijfjes en staafjes, bamboe tandenborstels en ragertjes maar ook aan vrouwelijke hygiëne producten als een menstruatie cup of wasbaar maandverband.

Draai de kraan dicht

Misschien wel de makkelijkste tip om je verzorgingsritueel te verduurzamen: draai de kraan dicht als je het water niet gebruikt. Laat het water dus niet lopen tijdens het tandenpoetsen of handen wassen maar draai de kraan tussentijds dicht. Een minuutje minder douchen loont ook, je bespaart al snel 7 liter per douchebeurt op deze manier.

Blog Verduurzamen2

Recyclen

Misschien overbodig als je onze producten al kent, maar we zijn een groot voorstander van recyclen bij IVY Hair Care. Op elke IVY verpakking zit 50 cent statiegeld, dit bedrag kan ingezet worden als korting op de aanschaf van een nieuw IVY product of op een kappersbehandeling. Online kun je 4 lege IVY verpakkingen naar een gratis antwoordnummer sturen, in ruil voor een korting van €2,50. Helaas zijn andere bedrijven nog niet zo ver, wat je dan het beste kunt doen is kiezen voor verpakkingsvrije of glazen producten en de plastic flessen scheiden die je toch nog koopt scheiden van de rest van je afval of zelf hergebruiken.

Schoonheid begint met het maken van de juiste keuzes. Een duurzaam, verantwoord verzorgingsritueel, dat vinden we bij IVY nou écht mooi.

socialmedia