Blog September
Mooi

Help, droge lokken in het najaar!

Ken je dat? Wanneer de blaadjes van de bomen vallen en de dagen korter worden, lijkt het net of jouw haar ook last heeft van een najaarsdipje. Veel zullen het herkennen: droog en statisch haar in het najaar. Maar hoe kan dat? En nog belangrijker: hoe zorg je ervoor dat je haar in topconditie blijft? In deze blog delen wij onze tips!

Ontdek onze producten

Hoe ontstaat droog en statisch haar?

Droog haar ontstaat onder andere door chemische behandelingen die het haar ondergaat. Denk bijvoorbeeld aan highlights, balayage of permanenten! Maar ook het weer heeft invloed op jouw haar. In de herfst en winter is de luchtvochtigheid lager dan in de lente en zomer. Een lage luchtvochtigheid betekent statisch en droger haar. Het is belangrijk dat je je haar goed verzorgt en gehydrateerd houdt. Want hoe beter jouw haar gehydrateerd is, hoe minder statisch en droog het aan zal voelen.

Wat kan ik doen tegen droog en statisch haar?

Dit is wat je het beste kan doen tegen droog en statisch haar:

  • Gebruik goede haarverzorging
  • Gebruik minder stylingstools
  • Was niet elke dag je haar
  • Kies de juiste borstel
  • Zet de verwarming lager

Gebruik goede haarverzorging

Allereerst: Zorg dat je je haar goed verzorgt! Dit is namelijk de basis van gezond haar. En gezond haar is minder snel droog, beschadigd en statisch. Gebruik bijvoorbeeld onze IVY Color of Repair shampoo. Onze Color shampoo is niet alleen perfect voor gekleurd haar, maar ook voor droog haar. Het houdt je haar soepel en geeft een diepe glans. Is jouw haar droog tot extreem droog en heeft het net wat meer verzorging nodig? Kies dan voor IVY Repair shampoo. Deze shampoo herstelt je haar en zorgt voor een intensieve verzorging. Ook mensen met een gevoelige hoofdhuid halen hun hart op bij IVY Repair shampoo. Je haar optimaal verzorgen in de herfst? Gebruik dan IVY Repair mask voor de meest intense verzorging! Dit haarmasker beschermt extra goed tegen statisch haar. Dit komt omdat het haarmasker extra rijk en voedend is. Hoe meer gevoed jouw haar, hoe minder statisch.

Gebruik minder stylingstools

De hitte van stylingstools is funest voor je haar, vooral als de lucht om je heen droog is, zoals in de herfst. De hitte droogt je haar uit en beschadigt je haar. Het is daarom beter voor je haar om het in het najaar aan de lucht te drogen. Wil je toch stylingstools gebruiken? Gebruik dan een van onze stylingsproducten, deze bevatten namelijk allemaal een hittebeschermer die je haar beschermt tegen de warmte van de stylingtools. Probeer bijvoorbeeld eens IVY Oil.

Was niet elke dag je haar

Elke dag je haar wassen is niet goed voor de conditie van je haar. Door het elke dag te wassen, strip je de natuurlijke oliën van het haar weg. Dit betekent dat je haar droger wordt. En droger haar leidt tot, je raadt het al, statisch haar.

Kies de juiste borstel

Misschien denk je wel: Wat heeft mijn borstel nou met droog en statisch haar te maken? Nou, dat kan een wereld van verschil maken! Een plastic borstel zorgt voor wrijving en zo ontstaat statische energie. Kies liever voor een houten borstel, je zal merken dat je haar minder statisch aanvoelt

Zet de verwarming lager

Verder nog een milieuvriendelijk tip: Zet je verwarming wat lager. Goed voor je haar en voor de planeet :)

En jij? Hoe houd jij je haar gezond, glanzend en gehydrateerd in het najaar? Heb jij nog een gouden tip? Deel die dan met ons! DM ons op Instagram of stuur een mailtje naar info@ivyhaircare.nl.

socialmedia