IVY model donker 2
Mooi
Professioneel

De verschillen in haarverzorging

Iedereen heeft tijdens het haren wassen wel een bepaald ritueel. Je wast het met shampoo en je maakt je haar zacht met een conditioner of haarmasker. Maar wat is eigenlijk de werking van deze haarproducten? En hoe gebruik je het op de juiste manier? Wij leggen jou de verschillen tussen een shampoo, een haarmasker, een conditioner en een leave-in uit. Zo weet jij in het vervolg precies welk haarproduct je wanneer moet gebruiken.

Wanneer gebruik je welk verzorgingsproduct?

1. Shampoo voor schoon haar
Haren wassen begint altijd met een goede reiniging, hiervoor gebruik je een shampoo. Kies altijd een shampoo dat bij jouw haartype past. Is jouw haar geverfd? Kies dan voor een shampoo die speciaal ontwikkeld is voor gekleurd haar. Voelt jouw haar droog aan? Ga dan voor een voedende shampoo. Vrouwen die meer volume in hun haren willen raden wij een volume shampoo aan.

2. Conditioner voor zacht en glanzend haar
Na het wassen is het tijd voor een conditioner. Door de shampoo gaan je haarschubben openstaan, een conditioner sluit deze weer. Het maakt jouw haar makkelijk doorkambaar, heerlijk zacht en het geeft je haar een schitterende glans. Deze conditioner mag je na elke wasbeurt gebruiken en laat je 2 tot 3 minuten intrekken. Een echte must voor mooie, gezonde haren!

3. Een leave-in voor als je weinig tijd hebt
Een leave-in heeft dezelfde eigenschappen als een conditioner, alleen spoel je deze niet uit. Dat is het enige verschil. Een heel handig product als je weinig tijd hebt. Je brengt het na het haren reinigen aan op handdoekdroog haar en je bent klaar om te gaan.

4. Wat is dan het nut van een haarmasker?
Een haarmasker gebruik je ongeveer één keer per week. Het geeft jouw haar een echte oppepper en verzorgt het van binnenuit. Vooral voor vrouwen met lang haar is regelmatig gebruik van een haarmasker aan te raden. Het blaast droog, beschadigd of gekleurd haar weer nieuw leven in. Laat het haarmasker minstens 2 minuten zitten, voor een intensiever resultaat laat je het langer inwerken. Spoel het vervolgens grondig uit en je hebt zijdezachte haren.

socialmedia