Tarwe hand

Geen reisverpakkingen vanuit duurzame overwegingen

Neem jij wel eens reisverpakkingen mee op reis? Vooral als je naar het buitenland of met het vliegtuig op reis gaat dan zijn mini verpakkingen veel gebruikt. Maar zijn die kleine verpakkingen wel zo duurzaam? Bij IVY krijgen we vaak de vraag waarom we geen reisverpakkingen hebben in ons assortiment. In deze blog nemen we je mee in onze duurzame overwegingen en de keuze om geen reisverpakkingen toe te voegen in ons assortiment.

Reisverpakkingen in het vliegtuig

Wanneer je met het vliegtuig op reis gaat mag je vaak niet meer dan 100 ml meenemen. Daarom hebben veel andere merken mini verpakkingen in het assortiment laten maken die je makkelijk onderweg mee kan nemen. Deze verpakkingen zijn vaak gemaakt van plastic en zijn snel op doordat er minder in zit. Ook worden deze verpakkingen vaak weggegooid en worden deze niet gerecycled, omdat dat ruimte scheelt in de koffer. Bij IVY staan we daar niet achter en vinden we het belangrijk dat er juist minder afval is op onze planeet. Ook raden wij aan om reizen met het vliegtuig te beperken en opzoek te gaan naar een beter alternatief, bijvoorbeeld met de trein. Laten we kijken naar de mooie natuur om ons heen en deze koesteren, zodat mens en planeet samen in balans zijn.

Nadelen van reisverpakkingen

  • Meer afval
  • Meer plastic verpakkingen
  • Minder product
  • Duurder in verhouding
  • Minder duurzaam voor het milieu

Vervangende reisverpakking van IVY

In ons assortiment hebben wij IVY Shampoo bars toegevoegd. Deze shampoobars zijn gericht op mooi verzorgd en gereinigd haar, maar zijn óók gericht op een duurzamere toekomst. De IVY shampoo bars zijn gemaakt in een vaste vorm waardoor er geen verpakking omheen zit. Wanneer je de IVY Shampoo bar vochtig maakt schuimt het op in je handen, brengt dit aan in je haar en, tada, gereinigd en verzorgd haar! De shampoo bar is compact om mee te nemen als reisverpakking en mag je ook meenemen in de handbagage als je reist met het vliegtuig. Daarnaast gaan IVY Shampoo bars maar liefst (!) 6x langer mee dan een gewone shampoo flacon. Zo kan je nóg langer genieten van de geur en beleving van jouw favoriete reisbestemming.

Shampo bar
Badkamer

Minder vervuilende reisverpakkingen

Wanneer je op reis gaat is de kans aanwezig dat je meer afval produceert. Zolang wij ons hier niet bewust van zijn gaat dit ook niet snel veranderen. Het is een uitdaging om te zorgen dat de planeet een stukje groener wordt, maar samen kunnen we ervoor zorgen dat de toekomst er mooier en duurzamer uitziet. Zo zou je naast het gebruik van haarproducten ook bij het gebruik van andere reismini's de meest bewuste keuze kunnen maken. Gebruik bijvoorbeeld herbruikbare wattenschijfjes die je na gebruik kan uitwassen en hergebruiken. Ook zijn er tandpastatabletten te verkrijgen die jouw tanden goed schoon houden. Deze tabletten lossen volledig op, waardoor je ook minder afval produceert. Wanneer je toch graag jouw favoriete IVY producten mee wil nemen op vakantie dan kan je investeren in herbruikbare reisverpakkingen. Deze kan je keer op keer weer blijven vullen, zodat er geen product verloren gaat en jij toch kan genieten van #echtmooi haar op reis.

socialmedia