IVY dik haar
Mooi

Dik haar

Je elastiekje knapt zodra je deze meer dan één keer om je staart doet, je koopt shampoo alsof het voor de hele buurt is en begin maar helemaal niet over hoe lang het duurt om je lokken droog te föhnen. Herkenbaar? Dan ben jij waarschijnlijk vervloekt met dik haar. Én gezegend, want met deze tips is jouw dikke haar niet langer de vijand!

Alles kan met dik haar

Even het allergrootste pluspunt van dik haar: alles kan ermee. Of je je haar nu in zo’n nonchalante vlecht draagt of je lokken opsteekt in een knot, met jouw dikke haar is alles mogelijk. Eén vlecht? Tuurlijk. Twee vlechten? Waarom ook niet. Ingevlochten boxing braids die helemaal bovenop je hoofd beginnen en doorlopen tot in de punten? Sure! Haar genoeg. En het ziet er ook nog eens fantastisch uit.

Spray vóór het maken van je vlecht of knot wat IVY Salt op je lokken voor wat extra textuur, maak je look af met IVY Spray en je coupe blijft ook nog eens de hele dag perfect in model. Ga overigens niet voor kleine haaraccessoires of dunne haarelastiekjes, maar kies juist haaraccessoires die jouw haar ondersteunen. Scrunchies, grote haarknippen en -spelden en brede haarbanden zijn the way to go. Dit soort accessoires zien er niet alleen leuk uit maar zijn ook nog stevig genoeg om jouw lokken bijeen te houden.

IVY STYLING SALT
IVY STYLING DUST BOTTLE BOX

Weg met de föhn

Een halve ochtend doen over het droog föhnen van je haar? Ja dáág, jij hebt wel wat beters te doen. En het is ook nog eens helemaal niet nodig, want twee keer per week je haar wassen met een goede shampoo is meer dan voldoende. In de tussentijd geef je je haar een matte look met de IVY Dust.

Iets vaker naar de kapper

Jouw dikke haar heeft (helaas) wat meer verzorging nodig dan dun haar. Dat begint met geregeld een bezoekje aan de kapper, waarbij je in elk geval de puntjes laat knippen. Dode punten zijn namelijk extra goed zichtbaar in dik haar! Laat je haar ook goed uitdunnen en eventueel in laagjes knippen; daardoor wordt je haar onderin minder zwaar en houd je je coupe lekker luchtig. Durf je het aan om voor een korte coupe te gaan? Dan is de korte pixie cut, de bob of de lob perfect voor jouw dikke haar.

IVY blog 4

Omarm je dikke haar

Zoveel mensen, zoveel wensen, zeggen ze weleens. En dat geldt ook zéker op het gebied van haar. Wie steil haar heeft wil graag krullen en wie dun haar heeft doet elke avond een schietgebedje om zulke luscious locks te krijgen als jij. Mocht je je dikke haar nog steeds zien als een vloek, dan drukken we je bij dezen op het hart om je haar te omarmen. Niet alleen omdat je goed bent zoals je bent (en je haar dus ook), maar vooral omdat dikker haar nu eenmaal gemakkelijker dunner te maken is dan andersom. Ha, winning!

socialmedia