Blog Haarproblemen2
Mooi

De 3 meest voorkomende haarproblemen

Pluizig, droog, vet of gewoon het-doet-nooit-wat-ik-wil haar. We kennen het allemaal. Sommige dagen zit je haar voor geen meter en dat noemen we haarproblemen. Heb jij ook wel eens last van je haar en ben je benieuwd wat je er tegen kan doen? In dit blog zetten wij de meest voorkomende haarproblemen op een rijtje. En nog belangrijker: hoe kom je van deze haarproblemen af!

Haarproblemen!

Wij krijgen veel vragen over onze producten, maar ook genoeg vragen over haarproblemen en productadvies. De drie meest voorkomende problemen hebben we op een rijtje gezet:

  • Droog en pluizig haar
  • Vet haar
  • Plat en dun haar

Droog en pluizig haar

Droog en beschadigd haar

Help, mijn haar is zo droog geworden, hoe los ik dit op? Een veel voorkomende vraag. Vooral na de zomervakantie of aan het begin van het najaar. Droog haar kan meerdere oorzaken hebben, zo kan het door de zon komen of door het gebruik van stylingtools of door het chemisch behandelen van het haar. Denk bijvoorbeeld aan kleuren of permanenten. Over het algemeen is je haar niet zo blij met deze behandelingen en van de invloed van de zon. Nu is onze eerste tip: voorkomen is beter dan genezen. Kies voor verzorgingsproducten die je haar voeden en beschermen. Onze Repair set is perfect voor droog en beschadigd haar. Was je haar met Repair shampoo en gebruik een keer in de een of twee weken ons Treats serum in combinatie met Repair mask. Voeg een pompje Treats serum toe aan het Repair mask, laat dit tien minuten intrekken op handdoekdroog haar, uitspoelen en ta-da: soepel, glanzend en gezond aanvoelend haar!

Bescherm je haar voor het stylen

Gebruik je graag stylingstools zoals een föhn of stijltang? Kies dan voor producten die je haar beschermen tegen de warmte van deze tools. In al onze stylingsproducten zit een hittebeschermer, dus dat is al mooi meegenomen! Voor een soepel, glanzend en zacht resultaat gebruik je IVY Oil voor het stylen. Deze geeft een zijdezacht gevoel, voedt het haar en beschermt tegen de hitte van de stylingstools!

Pluizend haar

Is jouw haar pluizend of krullend? Verzorg het dan goed met onze Color shampoo en onze Conditioner. Voor extra verzorging gebruik je een van onze producten uit de Repair set. Wil je graag je krullen mooi gebundeld en pluisvrij houden? Meng dan een drupje Oil met Curl cream. De Curl cream bundelt je krullen mooi en de Oil geeft het glans en een zijdezacht gevoel.

Blog Haarproblemen
IVY Volume

Vet haar

Vet haar dat plat op je hoofd zit, dat wil niemand. Vet haar ontstaat door talg dat je lichaam produceert. Bij de een zal dit wat meer zijn dan bij de ander. Maar vet haar ontstaat ook na het sporten, te lang niet wassen of door vaak met je handen door het haar te gaan.

Wat te doen tegen vet haar?

  • Was niet te vaak je haar!
  • Kies de juiste verzorging en styling!
  • Blijf van je haar af!

Het klinkt tegenstrijdig om niet te vaak je haar te wassen, omdat dit het vet oplost. Maar als je je haar te vaak wast, strip je te vaak het talg weg. Je lichaam denkt dat er dan te weinig talg wordt aangemaakt, dus gaat deze het over produceren. Hetzelfde geldt voor het masseren van je hoofdhuid, ook dit stimuleert de productie van talg. Het resultaat: je pas gewassen haar voelt al snel weer vet aan. Milieuvriendelijke tip: was je haar met een wat lagere temperatuur, dit remt de talgproductie op je hoofdhuid af. Goed voor jouw haar en de planeet.

Kies voor een shampoo die je haar goed reinigt en vet verwijdert. Onze Volume shampoo reinigt je haar intens en is perfect voor vet haar! Gebruik deze in combinatie met onze Conditioner in de lengten en punten, deze geeft je haar de verzorging die het nodig heeft zonder het haar te verzwaren. Let op dat je alles goed uitspoelt, want restjes shampoo en conditioner maken je haar ook sneller vet.

Te vaak borstelen of met je handen door het haar gaan maakt het ook vet. Probeer dus zo min mogelijk aan je haar te zitten, zo blijft het het langst mooi, vrij van vet en schoon! Is je haar toch weer vet geworden maar wil je een wasbeurt nog even uitstellen? Gebruik dan IVY Dust als droogshampoo. Het poeder absorbeert het vet in je haar en geeft het ook nog eens volume!

Plat en dun haar

Heb je van jezelf fijn haar, dan zal je vast ook wel herkennen dat het soms wel erg dun en plat aanvoelt. Over het algemeen heeft fijn haar namelijk weinig volume van zichzelf. Maar daar kunnen wij je een handje mee helpen!

Was je haar met onze Volume shampoo, hier voelt je haar meteen al een stuk voller van aan. Nadat je je haar goed verzorgt hebt, kan je je haar stylen met IVY Salt spray. Gebruik deze spray op de aanzet en op de lengtes van je haar. IVY Salt spray maakt je haar wat stugger waardoor er volume ontstaat. Als je daarna ook nog je haar föhnt, zal je een weelderige coupe vol volume krijgen! Style je kapsel af met IVY Spray of Dry wax voor een betere hold.

Is je kapsel een beetje ingezakt? Geef het dan weer meer volume aan de aanzet met IVY Dust! Dit volumepoeder is perfect om je kapsel weer meer volume te geven.

Blog Haarproblemen3

En jij?

Staat jouw haar probleem er niet tussen? Of heb je nog een vraag? Neem contact met ons op! Je kan een mailtje sturen naar info@ivyhaircare.nl of een DM sturen naar ons Instagram.

socialmedia