Blogapril23
Mooi

Blijf in beweging!

Eerlijk, hoe gaan jouw voornemens om thuis in beweging te blijven nadat de sportscholen ook dicht moesten? Het klinkt natuurlijk redelijk makkelijk: YouTube staat vol met workouts, je hoeft niet te reizen en je hebt de privacy van je eigen huis. Maar makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Ook is uit onderzoek gebleken dat je tussen de 1 en 3 kilo aankomt tijdens het thuiswerken. Oeps. Dus, wij hebben een paar tips om je weer in beweging te krijgen!

Samen sterk(er)

Je vaste fitnessmaatje zal je nu waarschijnlijk moeten missen. Maar als je huisgenoten of een gezin hebt, kan je die misschien overtuigen om samen met jou een workout te doen! Heb je niet zulke sportievelingen onder je dak? Volg dan eens een online Zoom klasje yoga of pilates.

Gebrek aan gewicht

Gaat jouw hart niet sneller kloppen van yoga en pilates en mis je het krachthonk? Dan heb je net wat meer spullen nodig. Veel zullen geen dumbells van 20 kilogram in hun kelder hebben liggen. Wees hierin creatief! Vul bijvoorbeeld een fles water (of gebruik een IVY literverpakking ;) ) en gebruik deze als gewicht. Laat je ook inspireren door de mogelijkheden online. Zo staat het Instagram account van Arie Boomsma bomvol inspirerende oefeningen die je ook makkelijk thuis uit kan voeren.

Buiten bewegen

Gelukkig mogen we nog wel op veilige afstand buiten sporten. Denk bijvoorbeeld aan hardlopen en fietsen. Met het heerlijke weer dat ons de aankomende weken beloofd is, heb je eigenlijk geen excuus meer om niet buiten te bewegen. Zorg wel dat je genoeg afstand bewaard natuurlijk.

Dus kom uit je luie stoel, blijf in beweging en zorg dat de je fit en gezond blijft!

socialmedia