IVY blog 11
Mooi
Professioneel

Hoe style jij je haar?

Je haar stylen, het lijkt zo simpel als jouw haarstyliste het doet… Maar als je thuis aan de slag gaat met een föhn en een borstel valt het vaak toch tegen. Herkenbaar? Wie weet lukt het je niet omdat je één van onderstaande veelgemaakte haarstylingfouten maakt. Helemaal niet erg, want van je fouten leer je. Maar op de juiste manier je haar behandelen maakt een groot verschil. Wij helpen je graag een handje op weg.

6 veelgemaakte stylingfouten

1. Gebruik jij een stijl- of krultang?
Regel nummer 1: zet de stijl- of krultang pas in je haar als het helemaal droog is. Hoor je een sissend geluid als je de tang in je haar zet? Dan weet je dat je nog even moet wachten. Als je dit niet doet is het gebruik van deze tools schadelijk voor je lokken. Met als resultaat een minder mooie coupe. Dat wil je niet toch?

2. Drijfnat haar
Begin jij meteen met föhnen als je uit de douche stapt? Wacht hier in het vervolg eventjes mee. Wring je haar eerst voorzichtig uit en wikkel enkele minuten een handdoek om je haar. Dit zorgt er voor dat de natuurlijke valling in het haar komt. Als je haar handdoekdroog aanvoelt kun je beginnen met föhnen.

3. Je gebruikt een metalen borstel bij het föhnen
Als je metaal verwarmt, wordt het heet. Dus als jij tijdens het föhnen een metalen borstel gebruikt, warmt de borstel op. Dit kan er voor zorgen dat je haar gaat pluizen. Wij raden aan een ronde borstel te gebruiken met synthetisch haar of natuurlijk haar.

IVY blog 10
IVY model blond

4. Stylen op de heetste stand
De meeste stylingstools zijn op verschillende temperaturen in te stellen. Dit is heel handig omdat je zo de juiste temperatuur voor jouw haartype kan kiezen. Maar hoe heter, hoe minder goed voor je haar. Beperk daarom de hitte zoveel mogelijk. Heb jij dik haar? Ga dan voor maximaal 200 graden. Vrouwen met dunner haar kunnen de temperatuur beperken tot 180 graden.

5. Laat je haar vaker drogen aan de lucht
Overal waar ‘te’ voor staat is nooit goed. Föhn jij je haar altijd? Laat je haar vaker drogen aan de lucht. We snappen het best, in de ochtend heb je haast en heb je hier echt geen tijd voor. Maar elke dag föhnen (en wassen) is niet bevorderlijk voor gezonde lokken. En gezond haar is mooi haar.

6. Je borstelt alleen de onderkant van je haar
Op je hoofdhuid zitten natuurlijke oliën die werken als een beschermlaagje voor je haar. Door jouw haar regelmatig van boven naar beneden te borstelen krijg jij ook in de punten dit natuurlijke beschermlaagje. Het geeft je lokken daarnaast ook extra glans en borstelen stimuleert de haargroei.

socialmedia