Blog banner ingredienten
Professioneel

Onze IVY ingrediënten staan in bloei

In deze tijd van het jaar staan de ingrediënten van IVY in bloei! Deze ingrediënten zorgen ervoor dat de producten van IVY doen wat ze beloven. We zijn erg blij dat de natuur ons een handje helpt met het maken van de mooiste producten voor jouw lokken. Ontdek in deze blog hoe IVY en moedernatuur samen zorgen voor jouw stralende lokken.

Tarwe uit Nederland

In de producten van IVY zit tarwe. Misschien klinkt dat een beetje vreemd, maar tarwe heeft unieke eigenschappen en voordelen. Zo helpen de proteïnes uit tarwe het haar herstellen, versterken en te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Naast deze beschermende en herstellende factoren zorgt tarwe ook voor hydratatie. De tarweproteïnes kunnen vocht vasthouden waardoor jouw lokken worden gehydrateerd en gezond aan blijven voelen.

404 pagina site
Lijnzaad blog

De paarse bloemen van ons lijnzaad staan weer in bloei

In onze IVY producten word lijnzaadolie gebruikt om jouw lokken te voorzien van een vitamine boost. De lijnzaadolie word verkregen uit de zaden van de vlasplant. Dit ingrediënt staat bekend om zijn rijke bron van vitamines die het haar gezond en soepel laat aanvoelen. Zo helpt deze olie door zijn voedzame eigenschappen de structuur en glans van het haar te verbeteren. Ook verminderd lijnzaadolie het ontstaan van pluis in het haar. Door deze voordelen is lijnzaadolie een zeer waardevol ingrediënt in ons IVY assortiment.

Doperwten van eigen bodem

Doperwten ontstaan door de bevruchting van de bloemen van de doperwtenplant (Pisum sativum). Deze plant is bijzonder, want deze heeft zowel mannelijke als vrouwelijke delen. Zo ontstaan de doperwten wanneer er stuifmeel van de meeldraden op de stempels van dezelfde of een andere bloemen terechtkomt. De doperwtplanten bloeien meestal in het voorjaar of de vroege zomer. Nu verwacht je misschien niet dat doperwt een positieve bijdrage levert aan de haarkwaliteit, maar niets is minder waar. De doperwt in onze IVY producten zorgt voor de elasticiteit van de haren. Wanneer een haar zijn elasticiteit mist bestaat er een grote kans dat deze afbreekt. Het is dus van essentieel belang dat de doperwt in onze producten zorgt voor de elasticiteit om haarbreuk te voorkomen.

Doperwt 1
Blog bloemen

Bloemige geuren

Het is niet alleen belangrijk dat jouw haarproduct doet wat die belooft, maar ook een lekkere geur heeft. Zo hebben we bij IVY ook geuren van bloemen in onze producten verwerkt. Het gevoel dat je de natuur meeneemt naar jouw badkamer is voor ons een een unieke beleving. Zo hebben IVY Fiber, IVY Rough clay, IVY Silver shampoo, IVY Volume shampoo, IVY Repair lijn en IVY Gel allemaal hinten van bloemen in de geur. In het bijzonder benoem ik graag nog onze IVY Flexible spray die de geuren van Freesia, Jasmijn, Lelietje-van-dalen, Oranje bloem en Tuberoos bevat. IVY Flexible spray is daardoor ook te gebruiken als haarparfum om het haar op te frissen. Bij IVY halen we zoveel mogelijk ingrediënten van Nederlandse bodem en zijn wij trots op het feit dat we samen met de natuur zorgen voor jouw stralende lokken.

socialmedia